Safirblå - Kerstin Gier

publicerat i Allmänt, Fantasy, Ungdomsböcker;
Titel: Safirblå
Originaltitel: Sapphire blue
Författare: Kerstin Gier
Utgivningsår: 2013
 
Handling: Safirblå är den efterlängtade uppföljaren till Rubinröd och tar vid där den första slutar - 1912, när Gideon kysser Gwendolyn. Gwendolyn och Gideon är både tidsresenärer och tillsammans hjälper de en hemlig orden med att resa fram och tillbaka i tiden för att samla in blod från andra tidsresenärer för att läsa in det i kronografen. Ordern menar att uppdraget är livsviktigt men kan man verkligen lita på slutna, hemliga sällskap? När Gwnedolyn träffar sin morfar börjar hon därför smida planer .. Samtidigt är hon en vanlig tonårstjej som förutom att rädda världen också går i skolan samt försöker hantera sina växande känslor för den snygga Gideon
 
Kommentar: Som jag längtat efter Safirblå! Jag blev ju väldigt förtjust i Kerstin Giers första del, Rubinröd, somvar första boken i en blivande triologi som heter Tidlös kärlek (vilket jag i och för sig kan tycka är en ganska töntig titel. Nåja, man kan inte få allt). Safirblå är precis som Rubinröd en varm, lättläst ungdoms - fantasy med stora doser spänning och humor. Just bokens humorkvalitèer är dess stora behållning. Det är liksom inte så pretentiöst. Inte på sånt blodigt allvar. Inte så Twilight - ish.
 
Safirblå är i alla fall en värdig uppföljare till ettan. Handlingen går i ett rasande tempo och ibland är det lätt att känna sig som ett frågetecken när Gwendolyn och Gideon hoppar fram och tillbaks mellan epokerna. Men det där klarnar nog. Och nu ser jag ännu mer fram emot den avslutande boken i en av de senaste årens bästa ungdomsböcker.

Kommentera inlägget här :