Beautiful creatures - Kami Garcia och Margareth Stohl

publicerat i Allmänt, Fantasy, Ungdomsböcker;
 

Titel: Beautiful creatures
Författare: Kami Garcia och Margareth Stohl
Utgivningsår: 2009
 
Handling: Beautiful creatures handlar om sextonåriga Ethan som bor i en liten småstad - Gatlin -  i South Carolina. I Gatlin händer aldrig något nytt - tills den dag Lena Duchannes flyttar till staden. Ethan har länge drömt en och samma dröm om en flicka han aldrig sett ansiktet på  - men så fort han möter Lena så förstår han att hon är flickan i hans drömmar.
 
Men Lena är inte som andra. Hon tillhör en familj av Casters, människor med magiska krafter. Just Lenas familj lever med en förbannelse - på varje barns sextonårsdag kommer barnet krävas antingen till mörkret eller ljuset och krafterna användas till antingen gott eller ont. Lenas födelsedag närmar sig hastig och frågan är - är Lenas och Ethans kärlek stark nog att överleva oavsett vilken sida Lena kommer krävas till?
 
Kommentar: Beautiful creatures är den senaste buzzen som fantasyvärlden pratar om. Den håller just nu på att spelas in till en film (vars trailer jag sett och som såg riktigt snygg ut) och frågan är om det här kan vara den nya Twilight?
 
Alltså - handlingen är inte särskilt originell. Puppylove som slåss mot ondskan, ja det har man ju sett förut. Exempelvis med Bella och Edward. Dessutom finns det en annan kärlekshistoria i boken som sker hundra år tidigare mellan Ethan och Lenas förfäder som inte heller är ensam i sitt slag. Men ändå. Den är bra spännande ändå, det kommer man inte undan. Det är vodoo, gamla plantager, magiska kaméer och förbannelser. Det är liksom uppbyggt för att man ska fortsätta vända blad, för att man ska vilja veta vad som händer Ethan och Lena. Jag kommer alltså fortsätta läsa i Beautiful - serien!
 

Kommentera inlägget här :